Европейското кино направи много крачки назад заради американското, убеден е

...
 Европейското кино направи много крачки назад заради американското, убеден е
Коментари Харесай

Въргала и Ути възмутени от оскарите: Шаблони, схеми, изкопирани образи!

  " Европейското кино направи доста крачки обратно поради американското ", уверен е артистът Влади Въргала, който е изгледал с половин око отминалата гала на премиите за кино " Оскар ". Поредната годишна суматоха на Холивуд отмина и остави разнородни мисли. Докосващи душата филми може и да нямаше, само че машината за пари сигурно проработи на цялостни обороти.

 

" В сегашните филми липсват сюжетите, касаещи проблемите на днешното време, носещи посланията и смисъла на действителния живот. Както преди правеше европейското кино, до което нямаме достъп поради хегемонията на американските филми ", уверен е сценаристът на " Шменти шапки ". Според него филмите стават все по-малко за фенове и от ден на ден за експерти, чиито искания са доста повече от потенциала им. " Ще направя филм за българския фен, в който да се забавлява откровено и да си каже " От това имах потребност! ", дава обещание режисьорът.

" Може и да е най-скъпият в киноисторията, само че аз по-схематичен и с толкоз шаблони, схеми и изкопирани тематики и облици на американските действителности филм от дълго време не бях гледал. Как пък нищо ново като развиване не им хрумва! Аз съм твъдо уверен антихоливудец! ", поръси с черно пиперче продукцията " Аватар " артистът и кулинар Ути Бъчваров. И добави: " Да, имаме българка в техническия екип. Да, изначало ме сграбчи с образни резултати. Но след това се разочаровах тематично и даже не изчаках " късия " половинчасов край, в който всичко щастливо се оправя ".

Тв водещият бил изцяло изгубен в комплицираните премествания и обрати на лентата с най-вече статуетки " Всичко, на всички места, едновременно ", която гледал до 17-ата минута. " По никакъв метод не ме сграбчи. Доколкото кино лентата за Навални, тук ми намирисва на историята с спечелилите от миналогодишната " Евровизия ", въпреки и да съм огромен фен на документалното кино. В такива моменти журито не всеки път е обективно и в мен остава дозичка подозрение, че значително политиката е наградила кино лентата. Разбирайте ме както желаете ", откровеничи Ути.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР